podcast

SM-rechter

Gesprek met scenarist Erik Lamens en scriptdoctor Luc W.L. Janssen

Het verhaal van de SM-rechter is algemeen bekend. Maar Hoe schrijf je een scenario gebaseerd op ware feiten? Interviewer Niels Ruëll legt de zweep op scenarist/regisseur Erik Lamens en scriptdoctor Luc W.L. Janssen. Ook tijdens de scenariomeetings gingen ze er stevig tegenaan.

of Download MP3 File

podcast

Fien Troch

Unspoken, de tweede langspeelfilm van Fien Troch vertelt het verhaal van Lukas en Grace. Ongeveer vijf jaar geleden verdween hun 14-jarige dochter Lisa. Zonder enige reden, zonder een teken van afscheid, zonder enig spoor. Het leven gaat echter verder… Schijnbaar.
Veel emoties, weinig woorden.
Hoe schrijf je een scenario waarin nauwelijks gesproken wordt? Erik Lamens, zelf ook scenarist-regisseur vroeg het aan Fien. Een gesprek over scenarioschrijven onder collega s.

of Download MP3 File

podcast

Marc Didden - De Smaak van De Keyser

Na de geslaagde en succesvolle dramareeks 'De smaak van De Keyser' is het hoog tijd om Marc Didden in beeld te brengen. Niet als columnist, regisseur of (rock)journalist, maar als scenarist van deze reeks.De Smaak van De Keyser is een familiesaga rond drie generaties van vrouwen in een jeneverstokerij in Hasselt. Maar ook het verhaal van een spannende en mysterieuze zoektocht naar de waarheid én ... naar de ultieme smaak van jenever.Als interviewer vraagt De Morgen filmkenner Jan Temmerman...
Lees meer

of Download MP3 File

Annuleer