vrijdag 9 juli 2010

Auteursrechten bij internetdownloads

Auteursrechten bij internetdownloads

Het medialandschap verandert voortdurend en de inkomsten voor audiovisuele auteurs staan onder andere daardoor flink onder druk. Onze broodwinning is voor een groot stuk afhankelijk van inkomsten uit de exploitatie van auteursrechten die door beheersvennootschappen SACD en SABAM worden geïnd en uitgekeerd.
Het spreekt vanzelf dat internetpiraterij, of het systematisch gratis consumeren van een illegaal aanbod op internet, voor ons een dramatische vorm van broodroof betekent en de werking van de hele audiovisuele sector volledig ondermijnt.

Daarom is het voor de scenaristengilde van essentieel belang dat we samen met de beheersvennootschappen, SABAM en SACD, en de Vlaamse Film- en Televisieproducenten (VFPB en VOTP) ijveren voor een rechtvaardige exploitatie van audiovisuele werken op het internet. Geen makkelijke oefening en het zal uiteraard zullen de onderhandelingen hierover morgen niet rond zijn. Momenteel worden verschillende wetsvoorstellen onderzocht. In samenspraak met de regering en alle belanghebbenden willen we naar een model zoeken dat de legale audiovisuele markt beschermt en het illegale aanbod afweert. Wordt vervolgd.

Share |

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel. Schrijf een eerste reactie.


Naam *  
URL  
E-mail  
Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Onthoud me  
Reactie *  
  CAPTCHA Hernieuw de code
Vul hieronder de bovenstaande code in
Annuleer